Εξειδικευμένο υπερηχογράφημα γονιμότητας

Η σωστή διάγνωση του επιπέδου γονιμότητας της γυναίκας, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προσέγγισης μας στην φροντίδα που μπορεί να χρειαστείτε. Με την ακριβή διάγνωση της κατάστασής σας, μπορούμε να σας συμβουλέψουμε κατάλληλα και να σχεδιάσουμε θεραπείες ειδικά για εσάς.

Το υπερηχογράφημα γονιμότητας είναι μία υπερηχογραφική εξέταση με τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχο που πραγματοποιείται από γυναικολόγο εξειδικευμένο στην διερεύνηση της γονιμότητας. Παρέχει πληροφορίες και άλλες λεπτομέρειες που ίσως διαφορετικά να χάνονταν και έτσι κατευθύνει  την διάγνωση και τις θεραπείες.

Περιλαμβάνει την μέτρηση των ωοθηκικών εφεδρειών (AFC – αριθμός μικρών ωοθυλακίων και όγκος ωοθηκών) και την 3D απεικόνιση της μήτρας με σκοπό να βρεθούνε ανωμαλίες στο σχήμα της, που είναι δύσκολο να απεικονιστούν με το κλασσικό υπερηχογράφημα δύο διαστάσεων. Παρέχει  επίσης πληροφορίες για ύπαρξη ενδομητρίωσης, αδενομύωσης και ενδομητρικών πολυπόδων

Η μέτρηση της αιμάτωσης της μήτρας με dopplers (dopplers μητριαίων αρτηριών και υποενδομήτρια αιμάτωση της μήτρας) αποσκοπεί να διερευνήσει προβλήματα εμφυτευσιμότητας του εμβρύου. Είναι εξέταση που έχει συσχετιστεί με αποτυχίες φυσικής σύλληψης, αποτυχίες στις θεραπείες γονιμότητας (σπερματέγχυση, εξωσωματική γονιμοποίηση) καθώς και καθ’ έξιν αποβολές. Ταυτόχρονα  χρησιμοποιούμε το Doppler για τον έλεγχο της αιμάτωσης των ωοθηκών (προγνωστικός παράγοντας ανταπόκρισης σε μια ωοθηκική διέγερση) καθώς επίσης και την αιματική ροή ενός ωοθυλάκιου ξεχωριστά. Ένα κύτταρο στο σώμα που έχει καλή αιματική ροή, είναι πιο πιθανό να είναι ένα υγιές κύτταρο αφού λαμβάνει επαρκή ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Μελετώντας συνεπώς την  αιμάτωση του ωοθυλακίου μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένα ωάριο θα μπορούσε να είναι καλής ποιότητας.

Πολλές φορές χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος, προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε παιδί με φυσικό τρόπο, χωρίς την ανάγκη για θεραπεία, αν είναι εφικτό.