Βιογραφικό

Ο Δρ. Αναστάσης Αναστασιάδης  αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών έχοντας λάβει 6ετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (Πρόγραμμα των Αρίστων). Μετά την απαραίτητη εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα» στην Αθήνα, το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο δημόσιο γυναικολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα, όπου ειδικεύτηκε σε όλο το φάσμα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας μέσα από μεγάλο όγκο περιστατικών. Είναι επίσης κάτοχος Master στην Αναπαραγωγική Ιατρική («Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή») από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου, μελετώντας την συσχέτιση ορισμένων βιοδεικτών στο αμνιακό υγρό με την ενδομήτρια ανάπτυξη.

Εξειδικεύτηκε στην Αναπαραγωγική Ιατρική – Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF) στο The Hewitt Fertility Centre, Liverpool Women’s Hospital, μια από τις μεγαλύτερες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ευρώπη και εργάστηκε ως ειδικός (Consultant) στην CREATE Fertility στο Λονδίνο, μια από τις πιο φημισμένες και μεγάλες ιδιωτικές IVF κλινικές της Μεγάλης Βρετανίας, πρωτοπόρος σε πρωτόκολλα IVF σε φυσικό κύκλο, απασχολούμενος με δύσκολα περιστατικά υπογονιμότητας κυρίως σε γυναίκες με μειωμένα ωοθηκικά αποθέματα.

Με τις προηγμένες και εξειδικευμένες δεξιότητές του στις διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες γονιμότητας, ο Δρ. Αναστασιάδης ενδιαφέρεται πολύ για την προώθηση ορθών πρακτικών, δραστηριοποιούμενος στη συνεχή ανάπτυξη νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο evidence based medicine και είναι αφοσιωμένος για ειδικά σχεδιασμένες ατομικές θεραπείες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών με προβλήματα υπογονιμότητας.

Ο Δρ. Αναστασιάδης είναι εκπαιδευμένος στα εξειδικευμένα 3D και 4D ενδοκολπικά υπερηχογραφήματα, dopplers και μελέτες αιμάτωσης, έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες ωοληψίες και εμβρυομεταφορές κατευθύνοντας και συμβουλεύοντας ζευγάρια με πολύπλοκα προβλήματα υπογονιμότητας. Είναι ειδικός στην διενέργεια HyCoSy (υπερηχογραφική υστεροσαλπιγγογραφία) για τον έλεγχο της διαβατότητας σαλπίγγων, στην πραγματοποίηση δύσκολων εμβρυομεταφορών υπό 4D υπερηχογραφική παρακολούθηση ή διαμητρικά, καθώς και στην πραγματοποίηση ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών επεμβάσεων όπως η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση όποτε χρειάζονται.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας και της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει σε σημαντικό αριθμό διεθνών συνεδρίων και συμποσίων. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιατρικά περιοδικά, ήταν reviewer σε online διεθνή περιοδικά και συνερευνητής σε Ευρωπαϊκή πολυκεντρική μελέτη σχετικά με την ανταποκρίση στις φτωχές απαντήτριες μετά από διεγέρση ωοθηκών. Είναι εκπαιδευτής στην Κύπρο και στην Ελλάδα του μαιευτικού προγράμματος ALSO, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος και έχει διδάξει στο παρελθόν σε κέντρα εκπαίδευσης νοσηλευτών και μαιών.

Στο ιατρείο του, επιπρόσθετα της ενασχόλησής του με κάθε περιστατικό υπογονιμότητας, ασχολείται με όλο το φάσμα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας (παρακολούθηση εγκυμοσύνης και τοκετός, γυναικολογικό υπερηχογράφημα, γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστών, τεστ παπ, κολποσκοπήσεις κτλ). Στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί στην Λευκωσία, τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική κλινική της Κύπρου εκτελούνται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να απαιτηθούν. Ο Δρ. Αναστασιάδης είναι επίσης ο υπεύθυνος ιατρός για την μεγάλη πλειοψηφία των κύκλων εξωσωματικής που πραγματοποιούνται στην Κλινική Γένεσις.

 

Δρ. Αναστάσης Αναστασιάδης
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Γυναικολόγος Αναπαραγωγής – Ειδικός στην υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση
unnamed